oldlakeman3athlon

TATA ÉS AZ ÖREG-TÓ

2017-03-27

Tata különlegességét a város közepén található Öreg-tó adja. A település szinte körbe öleli a tavat ezzel tökéletes helyszínt biztosítva egy triatlon verseny számára.

Városunk könnyen megközelíthető, az M1-es autópálya mentén alig több mint 60 kilométerre található a fővárostól.

A pálya kialakításánál figyelembe vettük a kor igényeit és felhasználtuk a környezet adta kiváló lehetőségeket. A versenyközpont és depó a tó partján, a tatai vár közelében, az Esterházy-kastély előtti, fákkal szegélyezett füves téren kerül kialakításra. Az úszás természetesen az Öreg-tó vizében lesz. A pálya végig a parthoz közel fut, így a sétányról folyamatosan követhetőek az úszók az úszás teljes ideje alatt. A versenyzők elhaladnak az országban egyedülálló műemlék, a „Vízi vágóhíd” és a Tatán tucatszám található vízimalmok némelyike előtt. Ezután a város jelképének számító gótikus stílusú vár alatt haladva érkeznek a Kastély téren található depóhoz. A vár falairól, bástyáiról kiválóan lehet szurkolni és nem utolsó sorban gyönyörű látkép tárul elénk a Vértes és a Gerecse lankáira, előtérben az úszókkal!

A kerékpáros pálya egy rövid kört tesz a városban, majd a közeli Naszály faluját megcélozva elhalad a nádassal keretezett Réti-halastavak mellett. A versenyző a faluban tett forduló után visszatér Tatára és ezt hatszor megismétli, így kínálva többször is izgalmas látnivalót a nézőknek.

A verseny fináléja, a futás visszatér az Öreg-tóhoz. A part menti sétányon kialakított pályán átfutnak a Zsigmond és Mátyás királyunk által kedvelt váron, érintik a hajdani vízimalmokat, a „Vízi vágóhidat”, majd a madár megfigyelő toronynál fordulnak egy újabb körre.

A versenyre érkező szurkolók, családok, barátok és hozzátartozók ideális körülmények között követhetik a verseny eseményeit. A pálya mentén éttermek kávézók, fagylaltozók teszik kellemessé a szurkolást és nézelődést. A gyermekekkel érkezők a pálya közvetlen közelében találhatnak játszótereket és szabadtéri edzőgépeket csemetéik számára.

Remek környezet, izgalmas verseny! Várunk mindenkit szeretettel!

Tata városa és a szervezők

Ready, Steady, Race!

Szerző

OldLakeMan3athlon

1 hozzászólás ebben a cikkben

  • KT
    2 évvel ezelőtt /

    I love this place 😉